Az EFOP-1.4.2-16-2016-00024 kódszámú „Ideális jövő ajándékba Tőlünk, Neked” elnevezésű pályázat keretein belül lehetőség volt 2022 évben is a nyári napközi megtartására és lebonyolítására. A napközi 2022.07.11- 07.22 között várta az érdeklődőket. Tiszaszőlős településen meghirdetett lehetőséget 20 fő gyermek vette igénybe. A gyermekekre szakképzett felnőttek vigyáztak és egy módszertani útmutató szabályainak betartásával alakították ki a fentebb említett időszak programjait.
A beszámoló a gyermekek mindennapjaiba enged részletesebb betekintést

A tábor első napján tájékoztatták és ismertették a gyerekek érdekében meghozott szabályokat a résztvevőkkel. A nap további része pedig az ismerkedéssel, bemutatkozással folytatódott.
A nyári táborban a gyerekek számára biztosítva volt a napi háromszori étkezés, amely esetében mindig igyekeztek a változatos és egészséges étrendre.

Számos szabadtéri- és beltéri játékok közül válogathattak a gyerekek melyek között megtalálható volt a darts, a csocsó, a pingpong, a tenisz, különböző készségfejlesztő és egyéb társasjátékok is. A nyári tábor vezetői minden napra programokat szerveztek, amelyek nem csak a szórakozást, hanem a prevenciót és a tanulás lehetőségét is jelentette a fiatalok számára.
A tábor résztvevői ellátogattak a tiszaderzsi Kenguru parkba, ahol különböző állatokat, madarakat tudtak szemrevételezni, továbbá játszóház és játszótér használatának a lehetőségével is élhettek.

A nyári napköziben különböző kézműves foglalkozásokkal is készültek a gyerekeknek. Szűcs Andrea keramikus is ellátogatott hozzájuk és megismertette az agyag megmunkálásának menetét és együtt alkothattak az érdeklődök. Ezen program nagyban segíti a finommotorika és a kreativitás fejlődését. A résztvevők bűnmegelőzési programon is részt vettek, ahol különböző állomásokat kellet teljesíteni. Széles skálán mozgó feladatokkal várták őket, ahol nem csak ügyességi, de különböző problémamegoldó teendőkkel is meg kellett birkózniuk. A gyermekek prevenciós táncos előadást majd vízi mentést nézhettek végig, megjegyezve az elhangzott jó tanácsokat, utasításokat.

A hajókirándulás sem maradt el a tábor programjai közül, hiszen fontosnak tartják, hogy a gyerekek megismerjék közvetlen környezetüket a Tisza tavat, ismerjék a madarakat, növényeket és nem utolsó sorban a szabályokat, amelyek betartásával reményeink szerint még sokáig fennmarad ez a természeti csoda, a saját élő- és madárvilágával együtt.

A sok program mellett a gyerekek számára biztosítva volt a pihenés is, hiszen a táborhelyen medence várta őket, amelyet előszeretettel használtak. A résztvevők élményekkel és megszerzett tudással gazdagon távoztak a nyári táborból.

Tiszaszőlősi Nyári Tábor