A Tiszafüred Kistérség Többcélú Társulás EFOP-1.4.2-16-2016-00024 kódszámú „Ideális Jövő Ajándékba Tőlünk, Neked” elnevezésű pályázatának következő sajtótájékoztatója 2022. május 13-án került megszervezésre az Ifjúsági és Közösségi Házban, Tiszafüreden. Az Európai Unió által elnyert, 399.37 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatású projekt elsődleges célja a hátrányos helyzetű gyermekek és családjaik megsegítése. Ezen alkalommal Csesznok Adrienn, a projekt szakterületi koordinátora mutatta be az Ifjúsági és Közösségi Házat és informálta a sajtó megjelent munkatársait a különböző szolgáltatásokkal kapcsolatban.

A szakember elmondta, hogy a nemrégiben felújított épületen kívül sikeresen beszereztek egy 9 személyes kisbuszt illetve informatikai eszközöket is melyek tovább tudják segíteni munkájukat és segítséget nyújtanak a célcsoporttagoknak. A 2022. február 28.-án átadott immár korszerűen felújított Ifjúsági és Közösségi Ház Uniós forrásból újult meg melyre 70 millió forintot pályáztak meg sikeresen. A Közösségi Ház adta lehetőséggel nem csak a tiszafüredi gyermekeket és családjaikat szolgálja ki, hanem a járásban minden családnak lehetősége van a szolgáltatások igénybevételére. Céljük, hogy igen széles skálában ki tudják szolgálni az ügyfeleket a számukra megfelelő lehetőségeket biztosítva. Szeretnék a különböző közösségek szerveződését, újra szerveződését segíteni.

Az Ifjúsági és Közösségi Ház bejáratánál megtalálható az épület nyitvatartási rendje, elérhetőség, illetve a különböző és éppen aktuális szolgáltatások plakátja.

Az épület első helyiségébe belépve információs pult fogadja látogatókat, ahol minden szükséges információt megkapnak. A következő helyiség a mosókonyha, ahol különböző komfortszolgáltatásokat tudnak igénybe venni. A helyiség modern és kialakításában is a hasznos helykihasználást vették figyelembe. Itt mosógép és szárítógép található, illetve a mosáshoz szükséges mosópor és öblítő is melyet ingyenes vehetnek igénybe a rászorulók.

A következő helyiség a játszószoba nevet kapta, nem véletlenül. A különböző korosztályokra és nemekre tekintettél úgy alakították és szerelték fel ezt a szobát, hogy a kisgyermekes családok is megtaláljanak minden szükséges eszközt szabadidejük hasznos eltöltéséhez. Különböző játékok, kiságy, pelenkázó és kényelmes ülőalkalmatosságok találhatók meg itt.

Az ezt követő szobában internet hozzáférési lehetőség és különböző számítástechnikai eszközök találhatók meg, melyekkel a hátrányos helyzetű csoportok igényeit igyekeznek továbbá is kielégíteni.

Az Ifjúsági és Közösségi Ház konyhája korszerűen felszerelt és tágas. A projekt szakterületi koordinátora elmondta, hogy a programok alatt a gyermekek számára kötelezően biztosított étkezést tudják ebben a helyiségben előkészíteni, továbbá a célcsoporttagok is bármikor használhatják az itt található eszközöket.

Az épület emeletén találhatók az irodák, ahol a különböző szakemberek végzik tevékenységeiket, melyeket szintén térítésmentesen tudnak igénybe venni akár gyermekek akár a felnőttek is.

Csesznok Adrienn elmondta, hogy ezen a nyáron Tiszafüred Város Önkormányzata szeretné megvalósítani a nyári napközi lehetőségét, amelynek immár az Ifjúsági és Közösségi Ház ad otthont. Remélik, hogy élményekkel gazdag nyarat tudhatnak majd maguk mögött a lehetőséget igénybe vevő tanulók, gyermekek.


A sajtótájékoztató végén, a szakember invitálta a gyermekes családokat, tanulókat és minden, a járásban élő hátrányos helyzetű családot, hogy vegyék igénybe a különböző szolgáltatásokat, éljenek a különböző szabadidős programokkal, lehetőségekkel melyekkel az Ifjúsági és Közösségi Ház ki tudja szolgálni a célcsoporttagokat.    

A sajtótájékoztatóról szóló teljes videót megtekinthetik a projekt YouTube csatornáján (Ideális jövő ajándékba Tőlünk, Neked):

Sajtótájékoztató az Ifjúsági és Közösségi Házban