EFOP-1.4.2-16-2016-00024 azonosítószámú
„IDEÁLIS JÖVŐ AJÁNDÉKBA TŐLÜNK, NEKED”
című projekt sajtótájékoztató

A Tiszafüred Kistérség Többcélú Társulás EFOP-1.4.2-16-2016-00024 kódszámú „Ideális Jövő Ajándékba Tőlünk, Neked” elnevezésű pályázatának következő sajtótájékoztatója 2021. december 15-én került megszervezésre. Az Európai Unió által elnyert, 399.37 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatású projekt elsődleges célja a hátrányos helyzetű gyermekek és családjaik megsegítése. A sajtótájékoztató ezen alkalmával Csesznok Adrienn, a projekt szakterületi koordinátora a 2021-es év eredményeiről és jó gyakorlatairól számolt be a sajtó megjelent munkatársainak.

A sajtótájékoztatón a meghívó szerint felszólaló Ujvári Imre, a Tiszafüred Kistérség Többcélú Társulás elnöke egyéb elfoglaltságai miatt sajnos nem tudott jelen lenni. A projekt szakterületi koordinátora, Csesznok Adrienn a különböző képzések ismertetésével kezdte összefoglalóját. A Boldogságóra elnevezésű akkreditált képzéshez térítésmentesen juthattak hozzá azon érdeklődő munkatársak, akik Tiszafüred járás területén élnek és dolgoznak. Eddig 11 fő vette igénybe ezt a kimagasló szolgáltatást, de januárban lehetőség van további 5-6 fő csatlakozására is. A másik a mediátor képzés, mely szintén nagyon hasznos hiszen a járás területén nincs vagy nagyon kevés az ilyen végzettséggel rendelkező szakember. Az immár befejezett képzést 4 fő sikeresen el is végezte. A továbbiakban nagy segítséggel tudnak majd szolgálni munkájukkal azon területeken, ahol elakad a kommunikáció és esetlegesen a konfliktusokat kezelni kell. A képzések esetében a járványügyi előírásokat betartva online formában valósították meg azokat.

A Tiszafüred városában felújításon áteső épületre, mely Közösségi Házként fog funkcionálni kitért beszámolójában a szakember. A befejezési határidő 2022. január 31. Csesznok Adrienn elmondása alapján az ütemterv szerint haladnak és a nemrégiben történő bejárás alkalmával tapasztalták, hogy mennyire korszerűvé sikerült felújítani ezt a régi és elhanyagolt épületet. A későbbiekben szeretnék a különböző szolgáltatásokat, kis csoportos foglalkozásokat, kulturális és szabadidőstevékenységetek áttelepíteni ebbe az épületbe. Céljuk, hogy a főzési, mosási, tisztálkodási lehetőségekkel ellátott, korszerűen felszerelt épületben a gyerekek kulturált és fejlődésre alkalmas környezetben tudják eltölteni szabadidejüket. Szükség szerint szakemberek segítségével tudjanak haladni tanulmányaikkal vagy éppen problémáikra találjanak megoldást.

A sajtótájékoztató végén a szakterületi koordinátor pozitívan értékelte az évet és reméli, hogy hasonló sikerekről fog beszámolni a jövő év végén is. Végezetül megköszönte a sajtó munkatársainak a figyelmet és a pályázat nyomonkövetését.

Sajtótájékoztató – 2021.12.15.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.