EFOP-1.4.2-16-2016-00024 azonosítószámú
„IDEÁLIS JÖVŐ AJÁNDÉKBA TŐLÜNK, NEKED”
című projekt sajtótájékoztató

A Tiszafüred Kistérség Többcélú Társulás EFOP-1.4.2-16-2016-00024 kódszámú „Ideális Jövő Ajándékba Tőlünk, Neked” elnevezésű pályázatának következő sajtótájékoztatója 2021. szeptember 30-án került megszervezésre Tiszafüred városában. Az Európai Unió által elnyert, 399.37 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatású projekt elsődleges célja a hátrányos helyzetű gyermekek és családjaik megsegítése. A sajtótájékoztató ezen alkalmával Somogyi Sándor, a projekt egyik megvalósítójának tolmácsolásában, az immár harmadik éve megszervezésre és lebonyolításra kerülő balatoni nyári táboroztatásról és a lovasprogramokról hallhattak tájékoztatást a sajtó munkatársai.  

A tábor minden évben nagy népszerűségnek örvend a gyerekek körében. A nyári programra való felkészülés azonban nem kevés munkát igényel a szervezőktől. – nyilatkozta Somogyi Sándor. A projekt által előírt és megvalósítható programelemek, továbbá az egyik legfontosabb szempont a gyerekek és a biztonság megteremtése jócskán leszűkítette a Balatonon található szálláshelyek listáját. A helyszínek felmérése és a szállásadókkal történő kapcsolatfelvételek után a déli partra esett a választás, ahol a kritériumoknak megfelelően meg tudták valósítani a projekt által biztosított programelemet. Minden évben 40 gyermek kap lehetőséget a térítésmentes balatoni táborozásra. A toborzás alatt minden esetben elsősorban a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülőket szólítják meg. A gyerekek létszámának megfelelően tanárok és további kísérők, segítők is részt vesznek a zökkenőmentesség érdekében. A programok tekintetében igyekeznek évről évre újfajta élményeket és plusz lehetőségeket biztosítani a gyerekeknek.  

A lovasprogramok lebonyolítása Hortobágyon valósul meg, ahová 7 gyermeket és 1 kísérőt tudnak mikrobusszal elvinni. A programok alkalmával sétakocsikázás, a táj adta sok látnivaló és az ott tartott állatok megismerése, tartásuk és történelmük várja a gyerekeket. A hortobágyi kirándulás végeztével pedig a bátrabbak ki is próbálhatják a lovaglást, természetesen biztonságos körülmények és szakképzett segítők között.

Sajtótájékoztató – 2021.09.30.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.