EFOP-1.4.2-16-2016-00024 azonosítószámú
„IDEÁLIS JÖVŐ AJÁNDÉKBA TŐLÜNK, NEKED”
című projekt sajtótájékoztató

A Tiszafüred Kistérség Többcélú Társulás EFOP-1.4.2-16-2016-00024 kódszámú „Integrált térségi gyermekprogramok” című felhívására benyújtott pályázatával 399,37 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert. A projekt elsődleges célja a hátrányos helyzetű gyermekek és családjainak megsegítése. A 2021. július 19.-én megtartott sajtótájékoztató helyszínének a tiszaszentimrei Közösségi Ház adott otthont, amely alkalmával Vásárhelyi Andrea, a projekt munkatársa a Közösségi Ház mindennapjairól, illetve 2021-es év nyári, őszi programterveiről tartott tájékoztatót és részletes ismertetőt.

A Tiszafüred Kistérség Többcélú Társulás EFOP-1.4.2-16-2016-00024 kódszámú „Ideális Jövő Ajándékba Tőlünk, Neked” elnevezésű pályázatának következő sajtótájékoztatója 2021. július 19.-én került megszervezésre Tiszaszentimrén, a Közösségi Házban. Az Európai Unió által elnyert, 399.37 millió forint összegű vissza nem térítendő intenzitású projekt elsődleges célja a hátrányos helyzetű gyermekek és családjaik megsegítése. A sajtótájékoztató ezen alkalmával Vásárhelyi Andrea, a Közösségi Ház munkatársa által az aktuális programok kerültek felsorolásra, de a szakember kitért az őszi programtervekre is és ismertette programjaikat, ahol prevenció fontossága kerül előtérbe.

 

A szakember a nyári napközi bemutatásával, a gyerekek hétköznapi programjainak ismertetésével kezdte a sajtótájékoztatót. Beszámolt különböző foglalkozásokról, melyek alkalmával szakember közreműködésével segítik a gyerekek további fejlődését, nagy hangsúlyt fektetve a finommotorikára, a szókincs bővítésére, a kommunikációs készségek javítására. A tájékoztatója alkalmával kitért a Közösségi Ház adta lehetőségekre, melyek kifejezetten a hátrányos helyzetű családok számára nyújthatnak segítséget. Az épületben lehetőség van különböző komfort szolgáltatások igénybevételére, mint például a mosás, a tisztálkodási lehetőség és az ingyenes internet használat is.

 

Az őszi tervek kapcsán említést tett a különböző prevenciós programterveikről, melyek alkalmával a gyerekeknél szeretnék elmélyíteni a környezetvédelem, a környezettudatosság fontosságát. Ezen időszakban is szorgalmazzák a különböző klubokhoz tartozás fontosságát, melyek lehetőséget adnak a helyi kisközösségek társadalmi szerepének megerősítésére, a közösségi élet felpezsdítésére.

Sajtótájékoztató – 2021.07.19.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.