EFOP-1.4.2-16-2016-00024 azonosítószámú
„IDEÁLIS JÖVŐ AJÁNDÉKBA TŐLÜNK, NEKED”
című projekt sajtótájékoztató

Szövegdoboz: A Tiszafüred Kistérség Többcélú Társulás EFOP-1.4.2-16-2016-00024 kódszámú „Integrált térségi gyermekprogramok” című felhívására benyújtott pályázatával 399,37 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert. A projekt elsődleges célja a hátrányos helyzetű gyermekek és családjainak megsegítése. A 2021. június 24.-én megtartott sajtótájékoztató alkalmával Csesznok Adrienn, a projekt szakterületi koordinátora a 2021-es év nyári programterveiről tartott tájékoztatót és részletes ismertető. Előadása során kitér az őszi tervekre, programokra, valamint az új programelemek is bemutatásra kerültek.
Csesznok Adrienn – szakterületi koordinátor

A Tiszafüred Kistérség Többcélú Társulás EFOP-1.4.2-16-2016-00024 kódszámú „Ideális Jövő Ajándékba Tőlünk, Neked” elnevezésű pályázatának következő sajtótájékoztatója 2021. június 24.-én került megszervezésre Tiszafüred városában. Az Európai Unió által elnyert, 399.37 millió forint összegű vissza nem térítendő intenzitású projekt elsődleges célja a hátrányos helyzetű gyermekek és családjaik megsegítése. A sajtótájékoztató ezen alkalmával elsősorban a nyári programtervek kerültek bemutatásra de Csesznok Adrienn szakterületi koordinátor szakember kitért az őszi programtervekre is és ismertette az új programelemeket melyekkel tovább szeretnék bővíteni lehetőségeiket. Ezen új elemek alkalmazásával még komplexebb módon tudnak segíteni a célcsoport számára.

A szakember a nyári programtervek bemutatásával és részletes ismertetésével kezdte a sajtótájékoztatót. Elmondta, hogy ebben az időszakban a klub foglalkozások állandók lesznek nem csak Tiszafüred városában de a Járás további településein is, a különböző szakemberek bevonásával. Beszámolóját a legjelentősebb és legnagyobb volumenű programmal, a balatoni táboroztatás ismertetésével folytatta. A Balatonszárszón lebonyolításra kerülő táborba a gyermekek toborzása már megkezdődött. A szülők előzetesen teljeskörű tájékoztatást fognak kapni egy szülői értekezlet alkalmával. A tábor térítésmentesen vehető igénybe és teljes ellátást biztosítanak a gyermekeknek.

A szakember beszámolója alkalmával ismertette a már sikeres lovasprogramokat melyek kézműves foglalkozásokkal vannak egybekötve. A nyári időszakban napközis táborok igényét is jelezték több településen, így színes programokkal és fejlesztésekkel készülnek a gyerekeknek a táborokat felügyelő szakemberekkel együtt.

Az őszi tervek kapcsán említést tett mediátor képzés lehetőségének elindításáról, amelyet beszámolójában részletesen ismertetett, valamint egy új lehetőségről számolt be. A „Boldogság óra” programot szeretnék elindítani, megvalósítani melynek kitalálói, alkotói nagyon neves szakemberek. Ezen program a hagyományos tudás kiegészítését, a szociális kompetencia fejlesztését, harmonizálást célozza meg gyakorlott szakemberek segítségével. Elméleti és gyakorlati feladatok nem csak a gyermek, de a pedagógus érzelmi intelligenciáját és pozitív gondolkodását is erősíti.

A program lehetőséget ad a szülők bevonására és fontos szerepe van a prevencióban is. A programhoz kapcsolódó képzésre a nyári időszakban szeretnék felmérni az érdeklődést.

A másik új és nagyon hasznos programelem melyet a szakterületi koordinátor lemondása szerint augusztus, de legkésőbb szeptemberben elszeretnének indítani, az egy alapozó mozgásterápia, okosító torna. „Komplex mozgásfejlesztésen alapuló idegrendszeri fejlesztő terápia” – nyilatkozott Csesznok Adrienn. A Tiszafüredi Bölcsödében szeretnék megvalósítani a programot természetesen a szülők bevonásával, hiszen így el tudja sajátítani a gyakorlatokat a szülő, melyet otthon is alkalmazhat.

A sajtótájékoztatón teljeskörű felvilágosítást hallhattak a megjelentek, melynek végén a szakember kellemes nyarat és feltöltődést kívánt mindenkinek.

A sajtótájékoztatóról szóló teljes videót megtekinthetik a projekt YouTube csatornáján (Ideális jövő ajándékba Tőlünk, Neked)

Sajtótájékoztató – 2021.06.24.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.