A Tiszafüred Kistérség Többcélú Társulás EFOP-1.4.2-16-2016-00024 kódszámú pályázatra épülő EFOP-2.1.2-16-2018-00120 kódszámú „Ifjúsági és Közösségi Ház kialakítása Tiszafüreden” sajtótájékoztatója valósult meg 2021. március 31.-én Tiszafüred városában. Az Európai Unió által elnyert pályázat kivitelezéséhez kapcsolódó összeg 70.000.000,- forint. A fejlesztés egy használaton kívüli, több éve kihasználatlan, de mégis frekventált helyen található önkormányzati ingatlanon fog megvalósulni. A sajtótájékoztató alkalmával a Tiszafüred Kistérség Többcélú Társulás elnöke, Ujvári Imre ismertette a kialakítással kapcsolatos információkat.

Ujvári Imre elmondta, hogy a projekt közvetlen célcsoportja a Tiszafüredi Járásban élő gyermekek és fiatalok, közülük is különösen a rászoruló gyerekek, valamint családok a projekt közvetett célcsoportja.
A korábban lakóházként funkcionáló épület két házrészből áll és nagy udvarral rendelkezik, melyet Ujvári Imre elmondása alapján teljes egészében bevonnak a felújításba, korszerűsítésbe, hogy a kültéri szabadidős programoknak is helyet biztosítson. Céljuk, hogy egy felszerelt, modern, a célcsoport érdekeit maximálisan kiszolgáló, hosszú távon fenntartható Ifjúsági és közösségi ház jöjjön létre.

A Tiszafüred Kistérség Többcélú Társulás elnöke elmondta, hogy a többfunkciós, komplex szolgáltatásokat biztosító közösségi ház a célcsoport számára könnyen megközelíthető és elérhető, mivel néhány száz méteres körzeten belül találhatók oktatási intézmények és a tömegközlekedési megállóhelyek. Beszámolójában kitért az ifjúsági ház adta különböző lehetőségek ismertetésére: játszóház, fejlesztőjátékok és eszközök, televízió, projektor, ingyenes internet, könyvek stb. Cél, hogy egyfajta nyitott háztartásként is funkcionáljon a közösségi ház ezért a későbbiekben lehetőségük lesz a rászoruló családoknak a különböző komfortszolgáltatások mint például a mosási és tisztálkodási lehetőség, valamint a konyha és egyéb főzési lehetőség igénybevételére. A hátrányos helyzetű családok kikapcsolódási lehetőségeit is szeretnék javítani és szélesíteni a különböző klub foglalkozások, fogadóórák megszervezésével, valamint a tanórák utáni foglalkozásoknak is helyet tud biztosítani. A beruházásnak köszönhetően akár kisebb családi összejövetelek megszervezésére is alkalmas lesz a későbbiekben az ifjúsági és közösségi ház.

A Tiszafüred Kistérség Többcélú Társulás EFOP-1.4.2-16-2016-00024 kódszámú „Integrált térségi gyermekprogramok” című pályázatra épülő EFOP-2.1.2-16-2018-00120kódszámú „Gyerekesély programok infrastrukturális háttere” című nyertes pályázatának köszönhetően „Ifjúsági és Közösségi ház” kialakítása valósulhat meg Tiszafüreden. Az Európai Unió által elnyert projekt keretén belül közel bruttó 70 millió forintot fordítanak az épület és infrastruktúrájának kialakítására. Az különböző beszerzésre kerülő eszközök a fiatalok hasznos szabadidőtöltését teszik lehetővé. A sajtótájékoztató alkalmával Ujvári Imre a Tiszafüred Kistérség Többcélú Társulás elnöke ismertette a kivitelezéssel kapcsolatos
információkat.

Ujvári Imre elmondta, hogy várhatóan a 2021 szeptemberben induló tanévtől már birtokba is vehetik a fiatalok és a szakemberek az újonnan kialakított épületet és eszközeit.

Sajtótájékoztató – 2021.03.31

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.