A Tiszafüred Kistérség Többcélú Társulás EFOP-1.4.2-16-2016-00024 kódszámú „Ideális Jövő Ajándékba Tőlünk, Neked” elnevezésű pályázatának sajtótájékoztatója valósult meg 2021. március 1.-én Tiszafüred városában. Az Európai Unió által elnyert, 399.37 millió forint összegű vissza nem térítendő intenzitású projekt elsődleges célja a hátrányos helyzetű gyermekek és családjaik megsegítése. Az elsődleges célok között szerepel a kistérség ellátórendszeri hiányosságának ellensúlyozása különböző szakemberek biztosításával és foglalkoztatásával. A gyermekprogramokat 2018. áprilisában indították el. A sajtótájékoztató ezen alkalmával az eddig elért eredményekről tartott beszámolót a projekt szakterületi koordinátor, Csesznok Adrienn, valamint kitért az előttük álló év terveire is.

Csesznok Adrienn elmondta, hogy a vírushelyzet kialakulása következtében lehetőség adódott a pályázat megvalósítási határidejének módosítására, amelyet igénybe vettek, így a projekt befejezésének várható dátuma 2022.december 29-re módosult. Beszámolója elején a szakemberek munkáját és eddig elért eredményeit ismertette. Elmondta, hogy a különböző szakemberekhez előzetes időpont egyeztetés alkalmával lehetséges a bejutás, valamint, ismertette a vírushelyzet ideje alatti munkavégzés menetét. A pályázat adta lehetőségek eredményeként a fejlesztő pedagógushoz belépők száma 2020 évben kimagasló volt.

A projekt szakmai vezetője beszámolt a Gyermekesély Bizottság működéséről. A Bizottság munkájának köszönhetően gyógyászati segédeszközök, háztartási kis- és nagygépek valamint informatikai eszközök is beszerzésre kerültek a hátrányos helyzetű gyermekek és családok számára. A megfelelő kérelmeket és a szakmai alátámasztásokat a mai napig várják, hogy minél több családnak tudjanak segíteni. A beszerzésre majd kiosztásra került eszközök körében természetesen nyomon követés zajlik a rendeltetésszerű használat érdekében.

Felsorolta a Bébi Bank programelem által beszerzett eszközöket, melyek könnyebbé tették a babavárást több család életében. Kitért a jelenleg szervezés alatt álló mediátor képzésre, melyet térítésmentesen tudnak a későbbiek folyamán igénybe venni. A klubok működése kapcsán az online átállásról és az elvégzett feladatokról számolt be.

Az eddigi éveben sikeresen megszervezésre és lebonyolításra kerüli balatonszárszói kirándulást ismertette a jelenlévőkkel és elmondta, hogy az idei év céljai között is szerepel a nyári tábor. Az eddigi évek lovasprogramjainak jó tapasztalata és a további célok szintén felsorolása és bemutatásra kerültek.

Csesznok Adrienn beszámolt a Magyar Élelmiszerbank által kapott lehetőségről és elmondta, hogy 2020 évben mintegy 45 753 kilogramm, azaz körülbelül 53 millió forint összegű élelmiszer került kiosztásra a járásban élő hátrányos helyzetű családok számára.

A sajtótájékoztató végén megköszönte a pályázatban dolgozó szakemberek, az önkéntesek, valamint a segítők munkáját és reméli a további sikeres munkavégzést és feladatok ellátását.

Sajtótájékoztató – 2021.03.01

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.