Ø  Helyi innovatív fejlesztés

A helyi innovatív fejlesztés is, amely úgynevezett „Családmegtartó programok” létrehozása. Az erősen veszélyeztetett családokra koncentrálunk, ennek keretében arra törekszünk, hogy megelőzhetőek legyenek a krízisek a családokban.

Célcsoportunk a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyerekek, ám tudjuk, hogy nehéz élethelyzetek/ krízisek nem csak ezen családokban fordulhatnak elő. Igyekszünk kis mértékű anyagi támogatásokat nyújtani a nehéz helyzetben élő családoknak. Ennek a támogatásnak a formája természetbeni támogatás, (pl. ruhautalvány, buszbérlet, étkezési utalvány, egészségügyi segédeszközök… stb) de nyilván ez széles skála is lehet, a család aktuális szükségletéhez, megsegítéséhez igazodva.

Kiemelten fontosnak tartjuk a tehetséges, ám hátrányos helyzetű gyermekek támogatását. 2019. március hónapban ezen programelemen belül, három kérelem került felterjesztésre a GYEB felé, melyből kettő esetében a bizottság egyhangú támogatására kerül sor, a harmadik kérelem esetében pedig más, a pályázat egyéb programeleme keretében kerül megsegítésre a család. Az innovatív fejlesztési mentor, a hozzá beérkezett kérelmeket a Gyermekesély Bizottság elé terjeszti fel, ami megvitatja majd határozatot hoz a támogatásról vagy elutasításról.

A korábban említett kétféle támogatási lehetőség esetében, természetbeni formában történik a segítségnyújtás.

A helyi innovatív fejlesztések körébe tartoznak még, a családok otthonában nyújtott szolgáltatások, melyek elsősorban azokat a családokat célozza meg, ahol a családban tartósan beteg/ fogyatékkal élő gyermek van. Ezen munka keretében igyekszünk a szülőket segíteni, hogy a legjobb módon, hogyan tudják gyermekük fejlődését elősegíteni az otthoni környezetben.

Ezen elem rész keretében jelenleg egy családdal történik az intenzív munka, hiszen nagyon nehéz elérni a családoknál azt, hogy egy külsős személyt beengedjenek a mindennapjaikban. 

Helyi innovatív fejlesztés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.